vis-nyhed

« Tilbage

Troldebanke har fået en trold - samt borde- og bænkesæt

Skrevet d. 30/04-2023 af:

 

I det seneste nyhedsbrev fra Danmarks Naturfredningsforening Ringkøbing-Skjern-afdelingen skriver foreningen om Troldebanke, der ligger et golfslag fra vores bane.

Derfor kan du nedenfor læse udpluk fra nyhedsbrevet - og måske skulle du også lægge vejen forbi den storsmilende trold, hvis du ikke allerede har været der.

 I nyhedsbrevet står blandt andet:

 

På toppen af Troldebanke bliver besøgende nu mødt af to nyheder. Den ene er en storsmilende trold, der tager imod med åbne arme. Troldens skaber er Peder Brøgger.

Den anden nyhed er to borde-bænkesæt, hvorfra der er fin udsigt over landskabet. 

Troldebanke, der er fredet, blev købt af Danmarks Naturfond under Danmarks Naturfredningsforening i 2021.
Siden har en naturplejegruppe med bestyrelsesmedlemmerne Tage Madsen og Kristian Albæk Pedersen i spidsen stået for en omfattende naturpleje, blandt andet fjernelse af en masse opvækst af især birk, sådan at lyng og andre hedeplanter kan trives.
Redskaber til naturpleje og borde-bænkesæt er købt for en donation fra DN’s Grønt Guld pulje.

 

Skulle du være i tvivl om, hvordan du finder Troldebanke, så ligger den på sydsiden af Bundsbækvej ud til vores golfklub. Et skilt ved vejen viser til toppen. Stien dertil er udvidet og forbedret af naturplejegruppen. Der kan parkeres på Bundsbæk Mølles parkeringsplads, cirka 300 meter øst for skiltet/stien til Troldebanken.