vis nyhed

« Tilbage

10-årig med talent

Skrevet d. 21/08-2019 af: Af Jette Bentsen

Han er lille og spinkel. Blot lige fyldt 10 år og ligner én, som et effektivt vestjysk vindpust kan vælte omkring. 

Men lad jer ikke narre. Bag smilet og de levende øjne gemmer sig både temperament, masser af energi og ikke mindst talent for golf.

10-årige Sverre Skovby har tidligere på måneden deltaget i sin første kredsturnering som junior i den såkaldt C2-række for spillere med handicap 37 eller mere. Og selv om medspillerne var endda noget ældre end Sverre, så var det skjernboen, der løb med sejren. 

Turneringen blev spillet i Holstebro, og Sverre gik de 9 nuller i 24 point. Så på dagen gik han fra 46 til 40 i handicap.

- Jeg var lidt nervøs inden, erkender Sverre, som gik i bold med spillere, som han slet ikke kendte. 

En voksen markør gik med de forskellige bolde, mens far, Jesper Skovby, måtte holde sig 100 meter bagved.

- Det var dejligt at se, hvordan de hyggede sig, selvom de aldrig havde mødt hinanden før. De snakkede på kryds og tværs og var gode til at rose hinanden, når de slog et godt slag, roser Jesper Skovby.

Putning er et hit

Turneringen foregik lørdag 3. august i Holstebro, og ud over en pokal var det en meget glad søn, som far havde med hjem i bilen. Sverre er helt klar på mere golf. Han begyndte at spille i sæsonen 2017, mens det var junior-sommerlejren 2018, der ifølge faren lige som "knækkede" golf-nødden for Sverre. Siden er der blevet slået mange skumbolde hjemme i haven i Skjern og trænet meget i Dejbjerg.

Det meste golftræning er ifølge Sverre ganske sjovt, men det er putningen, der er hittet:

- Det er virkelig sjovt at putte, lyder det fra Sverre, der gerne lige skal lave 10 put mere, inden familien tager hjem fra træning mandag.

Sverre - og nu også lillebror Matti - træner sammen med de andre juniorer i Dejbjerg Golf Klub på mandage klokken 17-18. Det er træner Nicolas Bay Jensen, der står for træningen, der er en blanding af sjov og alvor. Og som altid foregår i en god og humoristisk tone.

- Nicolas fortjener virkelig stor ros, og Sverre glæder sig altid til at komme til træning, lyder det fra Jesper Skovby.

Sammenlignet med eksempelvis håndbold og fodbold er det faktisk også ganske billigt at have sine børn til at spille golf. Juniorer i alderen 6-9 år betaler 300 kroner i kontingent, mens juniorer på 10 år og ældre betaler 500 kroner årligt. 

Made in Denmark

Også i 2019 deltog Sverre i Dejbjerg Golf Klubs juniorlejr. Det lå i år i samme weekend, hvor amatørverdensmesteren John Axelsen gæstede det vestjyske. Her var Sverre og far også inde og høre John Axelsen fortælle om sin golf-tilværelse. Og pointen om at det handler om 10 procent talent og 90 procent træning, hvis man skal blive til noget på en golfbane, har Sverre noteret sig.

- Må jeg gå ud og puttte inden træning, lyder det straks, da interviewet er ved at være slut, og Sverre ser sit snit til at komme ud på banen.

Og ja, det må ham. For træning skal der altså ifølge amatørverdensmesteren til.

Men golf handler også om frisk luft og socialt samvær.

- Når vi spiller golf, er det virkelig kvalitetstid for os begge - med masser af hyggesnak mellem slagene, forklarer Jesper Skovby.

Han og Sverre har også vundet en parmatch sammen i Holmsland, banen i Lemvig er blevet spillet, og Made in Denmark er blevet overværet. Så faktisk har den 10-årige også en bold, han fik af Torbjørn Olesen, og en signeret handske, han fik af Lucas Bjerregaard, derhjemme. Lad os gætte på, at det også er motiverende, når han skal til træning næste gang.

 Sverre med pokalen han vandt i kredsturneringen i Holstebro. 

 Lillebror Matti (t.h.) er også begyndt at spille golf

Juniorerne træner mandag klokken 17-18. Her er pro-træner Nicolas Bay Jensen i gang med at fortælle, hvad dagens træning skal handle om.