vis nyhed

« Tilbage

Amatør-verdensmester i dyst med lokale juniorer

Skrevet d. 11/08-2019 af: Af Jette Bentsen

Den 22-årige John Axelsen, der i 2018 blev amatørverdensmester for hold sammen med de nu professionelle tvillingebrødre Rasmus og Nicolai Højgaard, gæstede søndag 11. august  Dejbjerg Golf Klub til en usædvanlig dyst med fem lokale juniorer.
 
På hvert hul spillede to junior-spillere mod John Axelsen. Undervejs på de 18 huller blev juniorerne skiftet ud, hvor Axelsen på hvert hul dystede mod den bedste juniorscore. De fem modspillere var:
  • Mette Hede Jacobsen hcp 4,5, hjemmeklub Horsens - spillet golf i cirka fem år.
  • Mathias Mortensen, hccp 3,3, hjemmeklub Skærbæk Mølle - spillet golf i cirka syv år.
  • Jesper Sø Kopborg, hcp 0,0, hjemmeklub Holstebro - spillet golf i cirka 10 år
  • Kristian Svinth Dideriksen, hcp 1,1, hjemmeklub Dejbjerg - spillet golf i cirka syv år
  • Niels Obling, hcp 4,9, hjemmeklub Dejbjerg - spillet golf i cirka syv år
 
Matchen blev spillet på en søndag, hvor vinden var rigtig vestjysk. Virkelig strid.
Så allerede på hul 1 - et par 4-hul - med skrå modvind, var der udfordringer. Axelsen slog over træerne i venstre side i modvind, hvilket kræver et højt langt drive, da bolden skal carry omkring 210 meter for at komme over træerne. Så var vi ligesom i gang.
De to juniorer - Mette Hede Jacobsen og Kristian Svinth Dideriksen - kom også forbi hjørnet, og med fine indspil deles hullet i par.
 
På hul 2 - et par 5-hul - har alle tre spillere gode drives. John Axelsen ligger med cirka 250 meter tilbage til green, hvilket en solid 3-kølle klarer i andetslaget, så der kun er et 1,5 meter put tilbage for eagle. Det sænker Axelsen, så selv om juniorerne leverer en par, så er de nede med to.
 
De næste to par 3-huller deler man, og så på hul 5 viser Axelsen igen sine evner. På det 298 meter lange par 4-hul driver han næsten på green - blot en meter fra kanten, og han scorer en flot birdie. Juniorerne laver par.
Også hul 6 vinder Axelsen, så selv om hul 7 deles i par og hul 8 deles i birdie, er juniorerne allerede nede med 5.
På hul 9 er der dog lidt oprejsning til junior-teamet, da de vinder hullet med en birdie.
Efter de første ni huller er John Axelsen altså oppe med 4.
 
Bagni begynder med et svær par 4-hul, hvor green er placeret på en "ø". Det hul deles, inden Axelsen vinder det lige så svære hul 11 med en birdie - efter et god drive og sublimt indspil.
Derefter venter hul 12 - et 183 meter lang par 3-hul. Her tager Axelsen et 8-jern og slår bolden på green til en sikker par, som hullet bliver delt i.
 
Hul 13 er et meget langt par 5-hul på 517 meter - i stiv modvind. Men to gode slag, så lå Axelsen 25 meter fra green og kunne vinde hullet med en birdie.
Hul 14 på 412 meter er til gengæld i medvind. Da alle tre har drivet ud, kan hjemmeklubben konstatere, at fairwaybunkeren måske skal flyttes længere ud, da de to længste drives er 50 meter forbi bunkeren ... Hullet deles  i par. 
 
Hul 15 er banens sværeste - et par 4-hul på 412 meter. Næsten altid i stiv modvind - således også denne dag. Hullet deles i bogey - Axelsens første.
Hul 16 deles i par, mens Axelsen igen vinder på hul 17 med en par. 
På hul 18 slår alle spillere ud - og Axelsen laver dagens anden bogey, så junior-teamet kan vinde hullet med en par.
 
Samlet ender John Axelsen med at sætte ny banerekord fra teested 60 med en runde i 69 slag, mens juniorerne er rundt i 76 slag.
 
Efter runden var der foredrag i klubhuset, hvor de fremmødte kunne høre John Axelsen fortælle om sin tilværelse med golf. Hvordan han allerede som femårig lånte faderens gamle udstyr og brugte det hjemme i haven. Som otteårig blev det mere alvorligt med golfen, og hurtigt viste det sig, at talentet var åbenlyst. 
Som 14-årig spillede han med om sejren i en ungdomsturnering i England, hvilket for alvor gav ham blod på tanden til at fortsætte med golfen. Som 16-årig var handicap spillet ned i 3, og da han vandt en ungdomsturnering i England med intet mindre end syv slag, banede det vejen for deltagelsen i Junior Ryder Cup og Junior OL.
 
John Axelsen går i øjeblikket på University of Florida, hvor han tager en bachelor i psykolog, samtidig med at han spiller på deres collegehold som fast mand. Han ligger p.t. som nummer 14 på den amerikanske amatør-rangliste og forventer at turne pro om et eller to år. 
Selv angiver han, at hans resultater kommer 90 procent af hårdt arbejde og træning. Mens blot 10 procent skyldes talent.
 
Denne august-søndag i Dejbjerg kunne man ved selvsyn opleve, hvordan hårdt arbejde og træning betaler sig. Et imponerende besøg var det.