vis nyhed

« Tilbage

Hole in one til Jørgen Obling

Skrevet d. 25/10-2020 af: Af Jette Bentsen

 

Tirsdag 20. oktober blev en rigtig god dag for tandlæge Jørgen Obling.

Sammen med tre andre var han midt på formiddagen slået ud til endnu en runde golf. Det var tungt i vejret, og banen bar præg af den prikning og topdressing, som greenkeeperne i øjeblikket er i gang med.

På teestedet på hul 12 stod Jørgen Obling med sin tre hybrid kølle i hånden. Den bruger den rutinerede golfer ofte på netop det hul.
- Men jeg fortrød, fortæller Jørgen Obling og forklarer:

- Jeg tog i stedet min driver, da det var lidt tungt vejr, og greens var fulde af sand. Flere kommenterede slaget og sagde, at det så godt ud. Men vi kunne ikke rigtig følge bolden på greenen.

Så de fire mænd gik mod green, men bolden var stadig ikke synlig. Jørgen Obling fortæller:

- Jeg tog min 50 grader med ned bag greenen, da jeg forventede, at bolden skulle spilles ind. Men jeg kunne ikke finde bolden og kigger så op mod flaget, hvor jeg kan se, at den lige stikker op over hulkanten (på grund af skumplasten i hullet).

Så blev der jublet og gratuleret. Hole in one var hjemme.

- Og efter runden var der i klubhuset whisky til alle - og en Stauning-whisky til mig selv, fortæller Jørgen Obling.

Det var ikke den golfspillende tandlæges første hole in one. For 5-6 år siden lavede han hole in one på hul 3. Dengang var det en stille august aften, hvor han kunne følge bolden hele vejen og høre lyden, da den faldt i koppen.

Til lykke med hole in one til Jørgen!

Det var en glad mand, der tirsdag kunne notere sig en hole in one på hul 12. Flere gange hvert år bliver der leveret hole in one på hul 3 og hul 18 i Dejbjerg Golf Klub. Men drømmeslaget på hul 12 ses ganske sjældent. For herrer er hul 12 omkring 170 meter langt.