vis-nyhed

« Tilbage

Refleksion: 8 minutter mellem starttider - og gunstart kontra løbende start

Skrevet d. 18/09-2022 af: Af bestyrelsen

 

STARTTIDER:
Fra sæsonen 2022 er der blevet indført starttider i golfbox med 8 minutter imellem.
Modsat tidligere 10 minutter.

Formålet var at skaffe flere starttider - så der skulle blive plads til, at flere kunne spille.

Det er bestyrelsens opfattelse, at det krævede lidt tilvænning i begyndelsen, men at man hurtigt har vænnet sig til, at nu er det altså 8 minutter.

Der er to ting, som stadig er vigtige i relation til starttider - som alle opfordres til at overholde:

1. Alle skal huske at godkende sin tid.

2. Starttiden gælder fra det tidspunkt, man går fra starterhuset. Det er IKKE tidspunktet, hvor man slår første bold ud.

Klubben vil gerne kunne holde øje med eksempelvis, hvor mange der spiller banen, og det kan man ikke, hvis ikke alle bekræfter deres tider.

Lige som flowet på banen bliver bedst, såfremt vi alle efterlever reglen om, at starttiden gælder fra starterhuset.

 

GUNSTART KONTRA LØBENDE START

I løbet af sæsonen er der spillet en række turneringer - nogle med gunstart og andre med løbende start.

Hvis  man spørger rundt blandt medlemmerne, er der givetvis fortalere for begge dele. 
Der er nemlig fordele ved begge typer start.

Bestyrelsen har valgt, at der i løbet af en sæson skal være begge dele.
Nogle sponsorer har også en holdning til, hvordan netop deres match skal afvikles.

Gunstart giver masser af socialt samvær før og efter spillet og typisk en mere hyggelig fællesspisning og præmieoverrækkelse.
En ulempe kan være, at der er mange på banen på samme tid - så spillet kan blive langsomt og til tider i klumper.

Løbende start giver plads til flere deltagere, og ikke  mindst betyder det, at deltagerne løbende kommer i cafeen og spiser.
Det betyder, at køkkenet i klubben selv oftes vil kunne klare bespisningen, hvilket er noget vanskeligere, når en stort mængde deltagere skal spise på samme tid.
Økonomisk er det en fordel for klubben, hvis klubbens køkken selv kan stå for madlavningen, da det giver bedre avance i cafeen.
Ulempen er så, at det sociale formindskes - hyggelig fællesspisning og præmieoverrækkelse, som alle overværer, forsvinder bort.